پروتز سینه

 پروتز سینه در دو حالت انجام می شود. زمانی که فرد تحت عمل ماستکتومی (برداشتن یک یا هر دو سینه جراحی) یا ناهنجاری مادرزادی سینه قرار گرفته اند. در حالت دوم فرد در سلامت کامل است و به دلیل زیبایی تصمیم به انجام عمل پروتز می گیرد.

 نوع اول پروتز های سینه معمولا از سیلیکون یا مواد دیگری ساخته می شود که مانند بافت سینه عمل می کنند. آن ها در اشکال و اندازه های متفاوتی با توجه به ساختار بدن ساخته می شوند. بعضی از پروتز های سینه طوری طراحی شده اند که در داخل یک سینه بند جیبی مخصوص پوشیده شوند، در حالی که برخی دیگر مستقیما با استفاده از نوارهای چسب به دیواره سینه می چسبند.

مزایای پروتز سینه

پروتز سینه برای زنانی که تحت عمل جراحی سینه قرار گرفته اند مزایای متعددی دارد:

  • تقارن و تعادل: پروتز های سینه سبب ایجاد تقارن در بدن شده و اعتماد به نفس افراد را افزایش می دهد.
  • تراز بدن: پوشیدن پروتز سینه به حفظ تراز بدن که به دلیل از دست رفتن بافت سینه به وجود آمده است کمک می کند.
  • تناسب لباس: پروتزها در لباس مانند یک پایه عمل می کنند و به خانم ها اجازه می دهند بدون نگرانی از ناهمواری در قسمت های بدن سوتین و لباس های معمولی بپوشند.
  • افزایش اعتماد به نفس: بازگرداندن ظاهر سینه ها می تواند بر عزت نفس زنان تاثیر مثبت بگذارد.

درمان پروتز سینه معمولا شامل مشاوره با یک متخصص با تجربه زنان است و دستور العمل هایی را در مورد مراقبت، نگهداری و تکنیک های پوشیدن ارائه می دهد.

پروتز های سینه به گونه ای طراحی شده اند که تا حد امکان شبیه سینه های طبیعی باشند. برخی از ویژگی های پروتز سینه از نظر زیبایی شامل:

شکل: به دنبال پروتز هایی باشید که شکل طبیعی دارند و شبیه به ظاهر یک سینه واقعی است. پروتز های سینه باید به طور یکپارچه با بدن شما ترکیب شوند.

اندازه و وزن: پروتزی را باید انتخاب کنید که با اندازه و وزن سینه باقی مانده شما مطابقت داشته باشد.

رنگ پوست: پروتز ها در رنگ های مختلفی تولید می شوند و برای داشتن ظاهری طبیعی تر، رنگی را انتخاب کنید که دقیقا با رنگ پوست شما مطابقت دارد.

انواع پروتز سینه

  • پروتز موقت

این فرم بسیار سبک بوده و می توان در داخل یک سوتین که متناسب با فرم بدن شخص ساخته شده پوشید. هر زمان بعد از جراحی می توانید پروتز سینه موقت را بپوشید. این ماده از موادی ساخته شده است که در حین بهبودی، ناحیه جراحی را مالش نمی دهد یا به آن آسیب نمی رساند.

  • پروتز دائمی

پروتز دائمی طوری طراحی شده است که مانند یک سینه طبیعی عمل می کند. این پروتز از  سیلیکون، فوم یا مواد دیگر ساخته شده است. شما می توانید 8 تا 12 هفته پس از جراحی پروتز دائمی را نصب کنید. این بازه زمانی به شما اجازه می دهد تا جای زخم بهبود یابد یا تورم کاهش پیدا کند. اگر پروتز دائمی به درستی نصب شود، تعادل بدن شما را حفظ می کند و از مشکلات کمر درد و گردن درد که با برداشتن سینه ایجاد می شود، کمک می کند.

  • پروتز جزئی

اگر جراحی حفظ سینه انجام داده اید، معمولا نیازی به پروتز ندارید. اما در برخی از موارد، جراح نیاز به برداشتن مقدار زیادی از بافت پستان دارد و ممکن است پستان ناهموار به نظر برسد. برای صاف به نظر رسیدن سینه می توان از یک پروتز جزئی استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: جراحی بازسازی سینه بعد از سرطان

چه زمانی نمی توان پروتز سینه انجام داد؟

 جراحی پروتز سینه، عملی فراگیر برای بزرگ کردن سینه بین خانم ها است. انجام پروتز سینه دلایل مختلفی از جمله جذاب نبودن، اندازه کوچک و عدم رشد کامل سینه ها بعد از بلوغ و یا بر اثر تغییراتی مثل شیردهی بعد از بارداری است. به همین علت به جراحی پروتز سینه روی می آورند. در جراحی پروتز سینه، بافتی شبیه بافت سینه جایگزین بافت نرم پستان خواهد شد.

دلایلی که پزشک افراد را از عمل پروتز سینه باز می دارد؟

  • افراد زیر 18 سال قادر به جراحی پروتز سینه نیستند
  • فردی که از سلامتی کامل برخوردار نیست
  • سینه های افراد حداقل 3 سال ثابت باقی مانده باشد
  • در صورت عفونت بخشی از بدن
  • اگر فردی در حال گذراندن دوره درمان پرتو درمانی یا شیمی درمانی باشد

مزیت های جراحی پروتز

  • بالا بردن اعتماد به نفس
  • برجسته شدن سینه ها
  • ایجاد تعادل در اندام خانم ها

چه اقداماتی قبل از جراحی زیبایی پروتز سینه باید انجام دهید؟

  • در ابتدا باید یک جلسه با پزشک خود درباره قصد از جراحی و خواسته هایتان از او صحبت کنید
  • عکس برداری های لازم باید از سینه گرفته شود و توسط پزشک بررسی شود
  • پزشک به اندازه وزن بیمار توجه کرده تا پروتز متناسب با بدن فرد را انتخاب کند
  • خانم هایی که از چاقی رنج می برند یا قصد بارداری را دارند از انجام پروتز سینه باید پرهیز کنند

نحوه جراحی پروتز سینه

 پزشک پروتز ها را طبق تشخیص خود در زیر سینه یا در زیر عضله فرد بیمار قرار می دهد. خانم هایی که اندام لاغر تری دارند، پروتز در قسمت زیر عضله آن ها قرار می گیرد.

پزشک هنگام جراحی برش هایی را در زیر سینه و یا هاله قهوه ای رنگ دور سینه می زند. به بیماران برای تخلیه خون و مایعات درنی متصل می شود.

پروتز سینه سبب ایجاد سرطان می شود؟

پروتز های سینه که در ایران تحت عمل جراحی قرار می گیرند مورد تایید FDA آمریکا است. وجود پروتز در فردی که به سرطان مبتلا باشد ممکن است دردسر ساز شود و در زمان انجام  پرتو درمانی امکان پس زدن پروتز یا سفت شدن آن وجود دارد.

بعضی از افراد به این معتقدند که انجام پروتز سینه موجب سرطان خواهد شد. در صورتی که پروتز های که توسط پزشکان در ایران گذاشته می شود مورد تایید وزارت های ایران و آمریکا است. 

بعد از پروتز سینه امکان شیردهی و حاملگی وجود دارد؟

بعد از انجام پروتز امکان شیردهی و بارداری وجود دارند. اما ممکن است در زمان شیردهی عفونت رخ دهد که در این حالت روی پروتز تاثیر می گذارد و موجب سفت تر شدن آن می شود. اما اگر در طول بازه شیردهی با عفونت مواجه نشدید مشکلی ایجاد نخواهد شد. معمولا در پروتز هایی که در زیر پستان قرار گرفته اند امکان ایجاد مشکل وجود دارد. زیرا بعد از شیردهی پستان به حالت افتاده خواهد شد.

افتادگی سینه بعد از پروتز سینه

به طور کلی پروتز هایی که روی سینه قرار می گیرد ظاهر طبیعی سینه را حفظ کرده و با گذر زمان مشکلی ایجاد نمی کند. اما پروتز هایی که زیر عضله سینه قرار می گیرند، در صورت بزرگ شدن پستان ها امکان افتادگی و بد فرمی سینه خواهد بود.

عوارض پروتز سینه

جراحی سینه مانند هر عمل دیگری خطراتی با خود به همراه دارد مانند خونریزی، عفونت، تورم و درد در قسمت جراحی شده امکان پذیر است.

مراقبت های بعد از پروتز سینه

  • تا 4 ماه بعد از جراحی، بیمار باید لباس زیر مخصوص بپوشد تا فرم جدید سینه ها حفظ شود.
  • بعد از جراحی امکان تورم و درد را تجربه خواهید کرد و می توانید با تجویز پزشک از داروهای مسکن استفاده کنید.
  • بیمار باید نزدیک به سه هفته به سرکار نرود.
  • از انجام فعالیت های سنگین تا چند ماه بپرهیزید.
  • بخیه بیمار معمولا دو هفته بعد از جراحی کشیده می شوند. شما می توانید بعد از گذشتن 10 ماه از جراحی نتیجه نهایی را مشاهده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط