عمل جراحی بینی

جراحی بینی با فیلم واقعی عمل

جراحی بینی که به عنوان رینوپلاستی شناخته می شود، می تواند به تغییر شکل و اصلاح مشکلات عملکردی بینی کمک کند. این جراحی، یکی از رایج ترین عمل های زیبایی در سراسر جهان به شمار می رود. ما در این مقاله قصد داریم تمام مراحل عمل جراحی بینی به طور کامل توضیح خواهیم داد تا با آگاهی بیشتر برای این عمل اقدام کنید.

02:27
truncate dir-rtl

عمل بینی رینوپلاستی

منظور از جراحی بینی یا رینوپلاستی چیست؟

عمل بینی یا رینوپلاستی یکی از رایج ترین جراحی های دنیاست که در آن بینی متناسب با فرم صورت کوچک یا بزرگ می شود. به طور کلی، این عمل با هدف افزایش زیبایی و تناسب بینی با سایر اجزای صورت دستخوش تغییر در شکل ظاهری می شود. جراحی بینی علاوه بر زیبایی، می تواند برای اصلاح نقص های عملکردی مانند انحراف تیغه بینی که می تواند مشکلات تنفسی ایجاد کند، به کار گرفته شود.

هدف از جراحی بینی

اکثر افراد برای ترمیم بینی پس از جراحت، برای اصلاح مشکلات تنفسی یا نقص مادرزادی یا به دلیل نارضایتی از ظاهر بینی خود، جراحی زیبایی بینی انجام می دهند. تغییرات احتمالی که جراح می تواند با جراحی بینی در بینی شما ایجاد کند عبارتند از:

  • تغییر اندازه بینی نسبت به سایر اجزای صورت
  • تغییر عرض بینی یا اندازه و موقعیت سوراخ های بینی
  • تغییر شکل در نوک بینی بزرگ یا افتاده
  • اطلاح سوراخ های بینی بزرگ، گشاد یا رو به بالا
  • رفع عدم تقارن بینی

سن مناسب برای جراحی بینی

به طور کلی، جراحی های زیبایی از جمله عمل بینی باید پس از توقف سن رشد (بلوغ) انجام شود، زیرا در سنین بلوغ ساختار استخوانی همچنان به رشد خود ادامه می دهد و می تواند عمل بینی را تحت تاثیر قرار دهد. به باور پزشکان دختران بین 16 تا 18 سالگی برای جراحی بدون خطر کاهش رشد و دستیابی به نتیجه مطلوب، ایده آل هستند.

در حالی که توقف سن رشد در پسران طولانی تر بوده و بهتر است پسران در سن 18 سالگی برای این عما اقدام کنند. لازم به ذکر است که حداکثر سن عمل بینی مشخص نیست و پزشک در خصوص جراحی بینی در افراد سن بالا تصمیم گیری خواهد کرد. با این حال بهترین نتایج عمل بینی در سنین 18 تا 40 سال مشاهده می شود.

چه کسانی کاندیدای مناسب برای جراحی بینی هستند؟

ممکن است کاندیدای خوبی برای عمل بینی باشید اگر:

  • بینی شما خیلی بزرگ یا خیلی کوچک است.
  • به نظر می رسد بینی شما با بقیه قسمت های صورت هماهنگی ندارد.
  • بینی شما کج است.
  • بینی در در وضعیت نامناسبی قرار گرفته یا دچار عدم تقارن است.
  • شما در داخل بینی خود گرفتگی بینی احساس می کنید و در تنفس مشکل دارید.
  • شما یک نقص مادرزادی در بینی خود دارید که می خواهید آن را بهبود ببخشید.
00:38
truncate dir-rtl

اگر میخوای جراحی بینی انجام بدی دست نگه دار اول این ویدیو رو ببین ********

عمل بینی برای چه کسانی خطرناک است؟

برخورداری از سلامت جسمی و روحی، یکی از مهمترین فاکتورهای جراحی بینی است. لذا برخی افراد با شرایط و مشکلات زیر برای عمل بینی مناسب نیستند:

  • افراد مبتلا به بیماری های تنفسی مانند آسم
  • بیماران قلبی و عروقی
  • افراد مبتلا به انواع دیابت
  • افراد دارای انواع کم خونی
  • اختلال در انعقاد خون مانند هموفیلی
  • افراد که استعمال دخانیات و مصرف الکل دارند.
  • کسانی که از نظر روحی و روانی آمادگی لازم را نداشته و از یک اختلال روانی رنج می برند.

اقدامات قبل از عمل بینی

ابتدا باید با جراح ملاقات کنید تا در مورد اینکه آیا کاندیدای خوبی برای جراحی بینی هستید یا خیر صحبت کنید. جراح سابقه پزشکی و داروهای مصرفی شما را بررسی می کند. پس از معاینات فیزیکی ممکن است آزمایش خون یا سایر آزمایشات آزمایشگاهی را تجویز کند. معمولا جراحان برای کاهش عوارض احتمالی حین یا بعد از عمل نکات و دستورالعمل هایی را به بیمار می دهند که به شرح زیر است:

  • از مصرف مسکن های حاوی ایبوپروفن یا آسپرین به مدت 2 هفته قبل از عمل و تا 2 هفته بعد از عمل باید اجتناب شود. این داروها لخته شدن خون را کند می کنند و می توانند باعث خونریزی بیشتر شوند.
  • مصرف هر نوع مکمل را به پزشک خود اطلاع داده و مصرف هر نوع مکمل گیاهی را 2 هفته قبل از متوقف کنید، زیرا می توانند خونریزی را افزایش دهند.
  • استعمال سیگار و هر نوع دخانیات را متوقف کنید، زیرا نیکوتین رگ های خونی را منقبض می کند و در نتیجه اکسیژن و خون کمتری به بافت های بهبود می یابد. ترک سیگار قبل و بعد از جراحی به روند بهبودی کمک می کند.
00:37
truncate dir-rtl

نمونه جراحی زیبایی بینی مردانه

مراحل جراحی بینی چیست؟

اگر چه تکنیک و نوع بینی می تواند تفاوت هایی در عمل ایجاد کند، اما اغلب جراحی های بینی شامل مراحل زیر می شوند:

  1. بیهوشی: داروها برای راحتی شما در طول عمل جراحی تجویز می شوند که شامل بی حسی موضعی یا بیهوشی عمومی است.
  2. برش بینی: رینوپلاستی یا با استفاده از روش بسته انجام می شود که در آن برش ها در داخل بینی پنهان می شوند یا روش باز که در آن برشی از طریق کلوملا (تیغه ای که بینی را به دو بخش تقسیم می کند)، ایجاد می شود. از طریق این برش ها، پوستی که استخوان ها و غضروف بینی را می پوشاند به آرامی بلند می شوند و امکان دسترسی برای تغییر شکل ساختار بینی را فراهم می کنند.
  3. تغییر شکل ساختار بینی: تغییرات با برداشتن استخوان یا غضروف در بینی انجام می شو. برخی از جراحی ها مانند جراحی بینی گوشتی ممکن است نیاز به پیوند غضروف داشته باشند که مدت زمان جرحی را طولانی تر می کند.
  4. بخیه برش: هنگامی که ساختار اصلی بینی به شکل دلخواه در آمد، پوست و بافت بینی تغییر شکل داده و برش ها توسط نخ بخیه بسته می شوند.

بیشتر بخوانید: هزینه عمل بینی

دوره نقاهت عمل بینی

پس از جراحی، پزشک ممکن است یک آتل پلاستیکی یا فلزی روی بینی شما قرار دهد. این آتل که با نام اسپلینت یا گچ بینی شناخته می شود، به استحکام و محافظت از ظاهر جدید بینی شما کمک خواهد کرد. حداقل چند ساعت پس از جراحی در اتاق ریکاوری تحت نظر خواهید بود. اگر همه چیز خوب باشد، یک روز پس از عمل از بیمارستان ترخیص خواهید شد.

معمولا پانسمان و گچ بعد از یک هفته برداشته و بخیه ها کشیده می شوند. . ممکن است بخیه های قابل جذب داشته باشید، به این معنی که حل می شوند و نیازی به برداشتن ندارند. به طور کلی، دوره نقاهت جراحی بینی بین 7 تا 10 روز است. اغلب افراد بعد از این مدت می توانند به محل کار و تحصیل خود بازگشته و فعالیت های روزمره خود را انجام دهند.

بهبودی بعد از عمل بینی

در این مدت توصیه می شود از حضور در امکان شلوغ اجتناب کرده و استراحت کنید. همچنین، برای کاهش خونریزی و تورم، سر خود را بالاتر از سینه قرار دهید. توجه داشته باشید در دوره نقاهت از انجام هر نوع فعالیت شدید مانند ورزش یا کار سنگین خودداری کنید و از اعمال هر گونه فشار به بینی پرهیز کنید.

به منظور تسریع در روند بهبودی غذاهای مقوی و نرم که نیاز به جویدن ندارند، را در هفته اول مصرف کنید. همچنین، برای جلوگیری از بروز عوارض احتمالی مانند خونریزی و عفونت داروهای تجویز شده توسط پزشک را منظم مصرف کنید. توجه داشته باشید که کاهش تورم بعد از عمل ممکن است بین 6 تا 12 ماه طول می کشد، لذا برای مشاهده نتیجه عمل بینی صبور باشید.

عوارض جانبی جراحی بینی

ضعف حافظه، اختلال در تشخیص و کاهش زمان واکنش از عوارض رایج داروهای بیهوشی مورد استفاده در جراحی است. در صورت امکان، یک دوست یا خویشاوند را برای شب اول همراه خود داشته باشید. برای چند روز پس از جراحی، ممکن است تخلیه خونابه و خونریزی داشته باشید. به همین منظور از یک گاز استریل برای جذب خون و مخاط بینی خود استفاده کنید.

داشتن تورم، کبودی و درد از شایع ترین عوارض جانبی عمل بینی است که اغلب با مصرف دارو و استفاده از کمپرس یخ کاهش می یابد. مراقبت های بعد از عمل بینی اهمیت بسزایی دارد، لذا دستورالعمل های پزشک خود را پیروی کنید. عمل بینی زیر نظر جراح باتجربه و متبحر از بروز عوارض جدی مانند بروز عفونت، مشکلات تنفسی، انسداد و چسبندگی بینی جلوگیری می کند.

کلام آخر

جراحی بینی یکی از شایع ترین عمل های زیبایی است که محبوبیت بسیاری در بین افراد، به ویژه جوانان دارد. اگر چه این جراحی ایمن است، اما انتخاب جراح خوب بینی می تواند نقش بسزایی در نتیجه عمل بینی دارد. علاوه بر این، رعایت دستورالعمل های قبل و بعد از جراحی می تواند به کاهش عوارض و تسریع روند التیام زخم ها کمک کند. به همین منظور در انتخاب جراح دقت کرده و رعایت مراقبت های بعد از جراحی را جدی بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط